onsdag 14 december 2011

Muddjeans

Vi fortsätter väl med att uppdatera bloggen med ännu mera som är obloggat när vi ändå är på g!

Dottern växer så det knakar så en uppdatering av garderoben var på sin plats. Hade massor med jeanstyg hemma och dottern inga jeans i garderoben, så det var ganska självskrivet vad jag skulle sy.
Provade att göra fickor för första gången och fick blodad tand. Nu vill jag göra fickor på allt ;)


Mönster: Eget

Tyg: Jeans - stuvbit från Ohlssons
Muddar - Stoff och stil
Grönt tyg med hjärtan - Liandlo
Rött tyg med prickar - JNY

Skötväska

Nyårslöfte i förtid: Bli bättre på att blogga! Tänker hela tiden att jag ska lägga ut bilderna på bloggen men kommer inte riktigt till skott...

Har haft en hel del för mig sen sist! Det roligaste jag sytt på sen sist och också det jag är mest nöjd med är nog en skötväska jag sytt till en beställare. Hon ville ha en unik och personlig skötväska som ingen annan har. Tygvalet föll på en blommig akrylatväv från Åhlens, perfekt som yttertyg. Innertyget fick jag fri händer kring, hade tänkt mig grönt men hittade inget som matchade med yttertyget så det fick bli rött.

Kollade runt lite på nätet, mätte och kollade en del på min egen skötväska för inspiration. Yttertyget är förstärkt med kraftigt mellanlägg och även smält plattvadd för extra stadga. Botten stadgade jag upp med någon form av superkraftigt mellanlägg som jag hittade på lokala sybutiken.
Sömnaden gick smidigt, men tog sin lilla tid och oj, så roligt det var =) Sen att jag fick ett extremt uppmuntrande mail av köparen efter leverans gjorde inte saken sämre! Sånt värmer i hjärtat!

På bilden saknas bara axelremmen som jag använde svart nylonrem till.



Mönster: Eget
Material: Blommig akrylatväv - Åhlens
Röd lakansväv - Ohlssons
Svart snedslå - Bibbis textil



Vill du också ha en personlig skötväska? Maila mig på vimasdesign@gmail.com