torsdag 21 juli 2011

Farfarsknäppning

Efter att tvekat länge så kom jag idag äntligen till skott med att prova farfarsknäppning, jag har tyckt att det verkar så svårt. Men efter att ha följt Hellos riktigt bra tutorial så gick de som en dans. Det enda svåra var sista punkten, men övning ger färdighet. Ska nog göra en tröja redan ikväll :)



Mönster: Eget, strl 80
Tyg: Glada grodor från Znok och rosa jersey från Ohlssons





tisdag 19 juli 2011

Sparkskydd

Även om bloggen har varit dåligt uppdaterad så betyder det inte att symaskinen stått orörd. Har haft lite beställningar att beta av, en av dem som blev klar igår är ett sparkskydd till bilen. Sydde de i vaxduk med en baksida av vanlig lakansväv och kantade med snedslå. Upptill så satte jag knapphålsresår, eftersom alla bilar är olika stora och resåren har en tendens att töja sig med tiden. Så nu kan man enkelt och smidigt reglera bandet själv. Sydde även dit en liten ficka att stoppa lite smått och gott i.
Nu är det bara hoppas att de är uppskattat av beställaren!

Vill man beställa ett skydd så kostar de 300kr inkl.

onsdag 6 juli 2011

Mor/dotter-matchning

Den här gången blev det faktiskt kläder även till mig själv och mer har jag på gång. Gjorde även matchande singoallaklänning till lilla M. Så nu kan vi matcha varandra! Min tröja är en enkel tröja med raglanärm och 3/4-ärm. Lilla Ms klänning är mitt egna mönster som jag justerat ytterligare och det blev till det bättre. 


Tyg: Original tyg från Pop köpt på tradera
Mönster: Singoallaklänning, eget
Tröja, Allt om handarbets sömnadsmagasin

lördag 2 juli 2011

Tyger!

Då har jag lagt upp det tyger jag har hemma under fliken tyger! Det finns inte överdrivet mycket av vissa tyger. Men de flesta går att beställa mer av. Enfärgat har jag inte massor av hemma just nu, men de köps in efter önskemål!